В съвременния живот климатиците са се превърнали в неразделен и важен уред за всеки (апартамент, офис, магазин и т.н.). Въпреки това тяхната дългосрочна и ефективна работа зависи не само от правилния избор на климатик и (висококачествен) монтаж, но и от последващата поддръжка. Извършвайки своевременна поддръжка на климатичните системи,  можете значително да удължите техния експлоатационен живот, както и да се отървете от непредвидени скъпи ремонти.

Каква е причината за влошаването на работата на климатика?

Когато климатикът работи, големи количества въздух преминават през топлообменника на вътрешното тяло. Въздухът е доста наситен с прах (от завеси, мека мебел, килими и др.), Именно този прах се задържа от филтрите на  климатика . Докато работи, вашият климатик неизбежно ще смуче прах и алергени (микроорганизми). Това създава условия за благоприятен климат за развитие на мухъл.

С течение на времето плесента расте (докато е в топлообменника) и постепенно започва да пречи на ефективното охлаждане и отопление на въздуха в помещенията. Наред с другите неща, количеството на консумираната електроенергия се увеличава, има възможност дори  компресора  спре да работи. Тази плесен може също така да запуши дренажната система, което може да доведе до изтичане на конденз от вътрешното тяло вътре в помещението. Не се препоръчва поставянето на  електрически уреди под  климатика, тъй като те могат да бъдат повредени при евнтуален теч.

Топлообменника на външното тяло на климатика също може да се замърси с тополов пух, прах, листа и др. които възпрепятстват топлообмена, като същевременно намаляват ефективността на климатика, съответно отнема повече време за охлаждане и отопление на помещението и повече разходи за електричество.

В допълнение към монтажа на климатиците които предлагаме, ще се радваме и с присъщото ни качество да извършим цялата работа по последващата им сервизна поддръжка.

За да извърши по-задълбочено почистване, е необходимо да разглоби климатика за да има достъп до тавата за кондензат и топлообменника и да се почистят старателно. Използваме ефективни препарати за отмиване на бактерии и мухал по  повърхността на изпарителя, ваната за конденз и турбината, които перфектно убиват всички бактерии.


В допълнение към такова почистване, топлообменникът се обработва и със специален препарат които не включва хлор, киселини, фосфати, алдехиди в състава си. Благодарение на този препарата, мръсотията, неприятните миризми се отстраняват, опасните микроби се унищожават, защото той има специална защитна технология, която предотвратява появата (размножаването) на тези паразити. 

Нашите екипи разполагат с необходимите знания и опит за правилната поддръжка на климатици. Препоръчваме извършването на профилактика да се извършва веднъж годишно!