Климатиците като неизменна част от нашия живот! В днешно време всеки от нас разполага с климатик , преди 20 години да имаш климатик бе определяно като лукс ,но днес е просто необходимост без която трудно бихме постигнали темперaтурен комфорт у дома или офиса си.

Какви климатици се използват в дома? В битови условия най-често се използва сплит система. Те биват няколко разновидности като стенни, канални, касетачни ,таванни, подови и колонни сплит системи (можете да разберете разликата между тях от името!). По принцип сплит системите са предпочитан вариант зареди ниските нива на шум който поддържат. Благодарение на това предимство, този вид климатик е един от най-популярните. Въпреки факта, че японското оборудване е едно от най-добрите, в момента на практика в Япония не са останали фабрики, които произвеждат Японски климатици за продажба в други страни. Независимо от това, много марки (Panasonic, Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy, Daikin, Hitachi, Toshiba, Fujitsu-General) все още осигуряват необходимото качество на своите продукти, като същевременно се произвеждат в няколко държави.

По отношение на видовете, издръжливостта и качеството на климатичните технологии, тя може условно да бъде разделена на три категории:

  1. първата категория хиперинверторни климатици, произведени от високотехнологични японски компании; те отговарят на всички съвременни потребителски характеристики, включват системи за защита и енерго ефективност.
  2. втората категория инверотрни климатици (междинен клас) на европейски и японски производители, това оборудване е надеждно и има достъпна цена , ако сравним двете категории климатици, тогава разликата е минимална и се състои в по-високото потребление на електроенергия, малко по-високо ниво на шум и други малки разлики.
  3. третата категория включва най-евтините климатици, произведени от корейски, китайски и други производители. Трябва да се отбележи, че разликата между първата и втората категория климатици е минимална; ако говорим за тази категория, тогава има значителни разлики в цената  и качеството на климатичната техника.

Искам да обърна внимание на факта, че всички климатици, независимо от цената и категорията, имат почти идентични  функции.

Поради огромното разнообразие от модели на климатици и техните функции може да е трудно да се направи правилният избор. Доверете се на нашите знания, опит и заедно ще намерим най-подходящия вариант за Вас!