Настъпило е времето в което трябва да подмените Вашият стар климатик или да си закупите нов за новото си жилище. Ето тук е момента в който всеки започва да си задава въпроса какъв климатик ще му е необходим .

Но как да изберем правилния климатик? Сега има толкова много марки и модели, всеки с уникални функции. В днешната статия ще се опитаме да отговорим подробно на този въпрос.

Класове климатици :Първо, нека се запознаем малко с класовете климатици. В момента пазарът предлага климатици от 3 класа: висок клас, междинен клас и начален клас. А сега за всеки от тях по ред.

  1. Висок клас: Към него спадат хиперинверторните климатици който като за начало са най-икономичните климатици който се предлагат на пазара, но същевременно с това предлагат и допълнителни функции които да бъдат полезни за потребителите, при тях качеството е от най високо ниво ,но и цената им е по висока в сравнение с другите класове климатици.
  2. Междинен клас: Климатици са от инверторен тип които не са толкоз икономични като високият клас ,но все пак предлагат необходимото качество и добра цена подходяща за всеки джоб и същевременно с това разполагат и с функции които могат да бъдат доста полезни за потребителя.
  3. Начален клас: Климатици преди време началният клас климатици бяха конвенционални климатици който нямаха никаква енергиина ефективност , но с развитието на технологията вече и началният клас е от инверторен тип , но при него енергиините показатели и качеството са по занижени , но за сметка на това цената на тези климатици е доста по ниска и бюджетна .

Мощност на климатика:

След като вече се запознахме с класовете климатици и сме избрали какъв клас ще бъде климатика , следващата най- важна стъпка е да се определи мощността на климатика. За битови нужди най-често използваните мощности са от 7000 до 18000 BTU (7ца,9ка,12ка,18ка) , но за да бъде комфортно в помещението е необходимо да бъде избран правилната мощност , нито да бъде малък нито пък да бъде по голям от необходимото за помещението. За да се изчисли големината на климатика трябва да се вземат предвит някои показатели пример квадратурата на помещението , неговото изложение и типът от който е (спалня,всекидневна,кухня) например за спалня с площ от 12 кв. м. най подходящ би бил климатик с големина 7ца.

И все пак ако имате някакви затруднения при избора можете да ни потърсите за съвет, или ако сте успели да се справите с избора на климатик и сте избрали най подходящият клас и големина климатик можем да ви пожелаем приятно пазаруване!